Podcasty

21.03.

Za branou památek - Výměna průvodců

21.032022

Hrady Svojanov a Kašperk si vyměnily na týden průvodce. Jak to dopadlo? Poslechněte si v podcastu!

08.03.

Za branou památek - Červený Hrádek

08.032022

V severočeském Jirkově stojí zámek Červený Hrádek. Není to ten Červený Hrádek, kde si Milouš Jakeš připadal jako kůl v plotě. Je to zámek, který nabízí ubytování a zároveň je otevřený návštěvníkům.

25.11.

Za branou památek - Zámek Rosice

25.112021

Zámek Rosice u Brna se může kromě renesančního paláce pochlubit i krytem civilní obrany. Nejen na ten se snaží kastelán Ludvík Vaverka lákat návštěvníky zámku, který patří městu. To se o získání zámku do svého vlastnictví snažilo ještě před rokem 1989.

06.10.

Za branou památek Zámek Loučeň

06.102021

Na Loučeni můžete stanovat přímo v zámeckém parku. Průvodce Alexander Koukol vám v dalším podcastu Asociace nestátních otevřených památek vysvětlí, proč na zámku byly koleje a výhybky, k čemu tam mají rákosky, komu servírují vtipnou kaši a kdo je pán v zeleném, kterého můžete na Loučeni potkat.

28.09.

Za branou Chlumce nad Cidlinou

28.092021

Zámek Karlova Koruna v Chlumci nad Cidlinou patří stejně jako hrad Kost rodině Kinských. V čem je hrad jiný než zámek. Jaký vliv má na zájem turistů, svatebčanů nebo pořadatelů kongresů poloha památky. Jeden z majitelů Francesco Kinský dal Borgo popisuje, jak se Kost a Karlova Koruna liší a co mají společného.

23.09.

Za branou památek - Kosti

23.092021

Hrad Kost je oblíbený nejen u turistů ale i u filmařů. Patří rodině Kinský dal Borgo, která vlastní i zámek Karlova koruna v Chlumci nad Cidlinou. Proč průvodci nosí na Kosti vysílačky a proč jezdil až na nádvoří autobus? To se dozvíte v podcastu.

Odběr novinek

Zajímá Vás, co se u nás v ANOPA děje nového?
Přihlaste se k odběru našich novinek.
Budete to vědět jako první!

Váš prohlížeč (Internet Explorer) je zastaralý.

Již nevydává pro systém Windows žádné aktualizace. Stáhněte si jeden z těchto aktuálních, svobodných a vynikajících prohlížečů: