Podcasty

Za branou Zámek Poláky

19.102021

Kastelán ze Svojanova jezdí ve volném čase opravovat zámek v Polákách u Chomutova. Má to asi 300 kilometrů. Z hradu, o který se stará jako kastelán pracující pro město, si občas zajede na svůj vlastní zámek, který s partou dobrovolníků opravuje.

Anopa - představení asociace

11.102021

Poslechněte si, co dělá a jak vznikla Asociace nestátních otevřených památek ANOPA. Jedním z produktů této asociace je například i podcast Za branou památek.

Za branou památek Zámek Loučeň

06.102021

Na Loučeni můžete stanovat přímo v zámeckém parku. Průvodce Alexander Koukol vám v dalším podcastu Asociace nestátních otevřených památek vysvětlí, proč na zámku byly koleje a výhybky, k čemu tam mají rákosky, komu servírují vtipnou kaši a kdo je pán v zeleném, kterého můžete na Loučeni potkat.

Za branou Chlumce nad Cidlinou

28.092021

Zámek Karlova Koruna v Chlumci nad Cidlinou patří stejně jako hrad Kost rodině Kinských. V čem je hrad jiný než zámek. Jaký vliv má na zájem turistů, svatebčanů nebo pořadatelů kongresů poloha památky. Jeden z majitelů Francesco Kinský dal Borgo popisuje, jak se Kost a Karlova Koruna liší a co mají společného.

Za branou Kosti

23.092021

Hrad Kost je oblíbený nejen u turistů ale i u filmařů. Patří rodině Kinský dal Borgo, která vlastní i zámek Karlova koruna v Chlumci nad Cidlinou. Proč průvodci nosí na Kosti vysílačky a proč jezdil až na nádvoří autobus? To se dozvíte v podcastu.

Za branou Náměště na Hané

14.092021

Zámek v Náměšti na Hané vypadá zvenčí malý. Uvnitř je ale prostor nejen na komnaty ale i výstavu kočárů.

Odběr novinek

Zajímá Vás, co se u nás v ANOPĚ děje nového?
Přihlaste se k odběru našich novinek.
Budete to vědět jako první!

Váš prohlížeč (Internet Explorer) je zastaralý.

Již nevydává pro systém Windows žádné aktualizace. Stáhněte si jeden z těchto aktuálních, svobodných a vynikajících prohlížečů: