Podcasty

11.10.

ANOPA - představení asociace

11.102021

Poslechněte si, co dělá a jak vznikla Asociace nestátních otevřených památek ANOPA. Jedním z produktů této asociace je například i podcast Za branou památek.

15.11.

Za branou památek Výměna kastelánů

15.112022

Loučeňský kastelán a kastelán Kašperku si vyměnili své objekty. Jak to dopadlo? A jak se jim u sousedů líbilo? To si poslechněte v dalším podcastu.

09.08.

Za branou památek - Kutna Hora Sedlec

09.082022

Kutná Hora Sedlec je známá hlavně díky kostnici. Navštívit tady ale můžete i chrám, který je památkou UNESCO. Což třeba kostnice není. Jak chrám tak kostnici spravuje zdejší farnost. V dobách před covidem tu řešili i overtourism, protože prohlédnout si díla z kostí sem jezdilo půl milionu návštěvníků ročně.

23.05.

Za branou památek - Chvalský zámek

23.052022

Zámek na okraji Prahy láká návštěvníky hlavně na výstavy. Ty se tu obměňují několikrát do roka, aby měli lidé potřebu sem chodit opakovaně.

21.03.

Za branou památek - Výměna průvodců

21.032022

Hrady Svojanov a Kašperk si vyměnily na týden průvodce. Jak to dopadlo? Poslechněte si v podcastu!

08.03.

Za branou památek - Červený Hrádek

08.032022

V severočeském Jirkově stojí zámek Červený Hrádek. Není to ten Červený Hrádek, kde si Milouš Jakeš připadal jako kůl v plotě. Je to zámek, který nabízí ubytování a zároveň je otevřený návštěvníkům.

25.11.

Za branou památek - Zámek Rosice

25.112021

Zámek Rosice u Brna se může kromě renesančního paláce pochlubit i krytem civilní obrany. Nejen na ten se snaží kastelán Ludvík Vaverka lákat návštěvníky zámku, který patří městu. To se o získání zámku do svého vlastnictví snažilo ještě před rokem 1989.

Odběr novinek

Zajímá Vás, co se u nás v ANOPA děje nového?
Přihlaste se k odběru našich novinek.
Budete to vědět jako první!

Váš prohlížeč (Internet Explorer) je zastaralý.

Již nevydává pro systém Windows žádné aktualizace. Stáhněte si jeden z těchto aktuálních, svobodných a vynikajících prohlížečů: